Genieten van de zon in je eigen tuin

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat je weer de hele dag of hele avond lekker buiten kan zitten. Een boekje, magazine, wijntje of wat fris erbij en je middag of avond is helemaal compleet! Om je tuin helemaal klaar te maken voor de zomer, is een tafellinnen voor buiten echt een must! Zo bescherm je je tafel tegen ongelukjes en ziet je tuin er meteen helemaal zomers uit! In deze blog vertellen we je meer over tafellinnen voor buiten. Lees dus snel verder als je hier meer over wil weten.

Bescherm je tafel met een tafellinnen

Als je een mooie houten tafel buiten hebt staan, is het natuurlijk harstikke zonde als er wijn of iets anders op geknoeid wordt. Het is dan ook verstandig om je tafel te beschermen met een gecoat tafellinnen. Een gecoat tafellinnen heeft aan één kant een extra laagje. Deze laag is van acryl en ik helemaal transparant. Je zal dus het mooie ontwerp van het tafelkleed blijven zien. Doordat er een extra laafje op het kleed zit, is het waterafstotend. Er kan dus per ongeluk een glaasje water of wat fris opvallen, want je tafel blijft onaangetast. Ook is een gecoat tafellinnen van hoge kwaliteit. De stof blijft soepel en de coating is niet plakkerig.

Het onderhoud van een gecoat tafellinnen

Een tafellinnen met een coating is super makkelijk in onderhoud. Doordat het waterafstotend is, kan je na het tafelen met wat warm water en een beetje milde zeep het kleed afdoen. Het tafellinnen zal niet worden aangetast en zal er mooi uit blijven zien. Als je het kleed helemaal af hebt gedaan, hoef je het alleen nog maar met een schone doek droog te maken. Als het tafellinnen echt heel vies is geworden, kan je het zelfs op 30 graden wassen. Zorg er wel voor dat je geen wasverzachter gebruikt. Daarna het je het kleed gewoon op een rekje laten drogen. En als het helemaal gekreukt is, kan je het zelfs netjes strijken!

De beste stoffen voor buiten

Je kan zelfs je tuinstoelen of bank stofferen met hetzelfde design als je tafellinnen. Dan is een outdoor stof de beste optie. Deze stoffen zijn bestand tegen zonlicht, regen en vochtigheid. Er zijn zelfs stoffen die chloor- en zeewaterbestendig zijn. Je kan er gemakkelijk kleine kussens mee bekleden, maar ook grote loungekussens! Je kan je tuin dus helemaal klaar maken voor de zomer met een goede outdoor stof.