Sporten en de maaltijden die je daarbij nodig hebt

Lekker in je vel zitten, wie wil dat nou niet? Opstaan en denken: ja, ik voel me goed. Dat klinkt wel begeerlijk. Maar… hoe bereik je dat? Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, behalve dat je goed voor jezelf moet zorgen. Als je niet goed voor jezelf zorgt, ga je je ook niet goed voelen. Er zijn twee hoofdzaken belangrijk voor een gezond lichaam (en een gezond lichaam betekent een lichaam waarin je je fijn voelt) en dat zijn beweging en voeding. Die gaan hand in hand. Oftewel, als je drie keer per week sport maar wel elke dag ongezond eet, ben je alsnog niet gezond bezig. En andersom ook, als je elke dag gezonde maaltijden eet maar nooit aan lichaamsbeweging doet, ben je ook niet zo gezond bezig. Zorg er daarom voor dat je sport en daarnaast goed eet. Voor verschillende types sport, zijn verschillende soorten maaltijden gewenst. 

Spieropbouw

Een workout om veel spiermassa op te bouwen, is iets heel anders dan een half uur hardlopen. Wil je spieren opbouwen, dan moet je niet alleen goed trainen, maar ook goed eten. Je lichaam heeft namelijk de juiste voedingsstoffen nodig om spiermassa te kunnen opbouwen. Als je niet goed eet, heeft trainen veel minder nut. Voor dit soort workouts is het belangrijk dat je genoeg eiwitten en genoeg calorieën binnenkrijgt. Dit kan je zelf goed onderzoeken en koken, maar je kan ook eens kijken naar Muscle Meals. Dat zijn maaltijden waar je bijna niets meer aan hoeft te doen, alleen opwarmen, met de juiste voedingsstoffen.  

Afvallen

Wil je afvallen, dan heb je natuurlijk niks aan calorierijke maaltijden. Ook als je wil afvallen moet je toch nog genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen. Natuurlijk moet je sowieso zorgen dat je genoeg beweegt. En om je lichaam gezond te voeden, moet je vooral zorgen dat je gevarieerd eet en genoeg groente en fruit binnenkrijgt. Verder kan je ook een afslank maaltijd bestellen; een voedzame, maar koolhydraatarme maaltijd. Wanneer je sport, heb je natuurlijk ook koolhydraten nodig, dus het is niet zo dat je helemaal geen koolhydraten meer moet eten. Minder het een beetje, maar voed jezelf wel voldoende. Focus vooral op het eten van langzame koolhydraten. Dat zorgt ervoor dat je niet gelijk weer honger krijgt, wat je wel krijgt van snelle koolhydraten. Snelle koolhydraten vind je vooral in “snelle snacks”; veel vet en suiker. Probeer dat dus te vermijden. Eet je de juiste dingen, dan voelt je lichaam ook goed aan; je hebt niet continu trek, en je bent fit door het sporten. Dat is een lekker gevoel.