Weekendje weg naar Apeldoorn

Zin in een weekendje weg? Apeldoorn en omgeving is de ideale plek om je een weekend lang te vermaken. Deze mooie historische stad in Gelderland is omringd door prachtige natuur en biedt plezier aan jong en oud. Hoe kan jij je een weekend lang vermaken in Apeldoorn?

Struin door de straatjes van Apeldoorn

Apeldoorn kent genoeg leuke straatjes om te winkelen. Er is een mooie mix van kleine unieke winkeltjes, winkelketens en genoeg restaurants en cafés om tussendoor uit te rusten met een kop koffie. Ook leuk: er lopen drie mini winkelroutes door de stad heen. Als je een van deze volgt weet je zeker dat je een leuke middag hebt! ’s Avonds in één van de hotels apeldoorn is er vervolgens genoeg tijd om alles nog een keer te passen en te showen.

Snuif cultuur in Paleis het Loo

Niet ver van de stad ligt Paleis het Loo, waar jarenlang de Oranjes gewoond en gewerkt hebben. Pas sinds 1984 is het opengesteld als museum voor het publiek. Momenteel is het paleis gesloten vanwege een verbouwing, maar in april 2022 zou het weer open moeten zijn voor bezoek. En dit paleis is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kunt er onder andere de barokke tuinen, koetshuizen en de stallen bekijken en je voor even een prins of prinses wanen.

Lekker aapjes kijken in Apenheul

Apenheul is een van de leukste dierenparken, want veel van de apen mogen er los rond lopen in het park! Let dus op dat jij niet in je eentje aapjes aan het kijken bent, maar dat de aapjes ook bij jou komen kijken. Sommigen zijn zelfs zo brutaal dat ze op je hoofd komen zitten.

Kinderen vermaken zich in pretpark de Julianatoren

Aan de rand van Apeldoorn ligt kinderpretpark de Julianatoren. De muizen Jul en Julia verwelkomen je als de mascottes van het park. Met meer dan 60 attracties en een aantal shows is er meer dan genoeg te doen. Durf jij in de achtbaan of check jij liever hoe hoog je kan springen op een van de bungee trampolines?

Wandelen door het Nationale Park De Hoge Veluwe

Heb je genoeg van de drukte van de stad of van de dieren- en pretparken, ga er dan tussenuit op De Hoge Veluwe. In dit prachtige natuurgebied kan je urenlang wandelen en als je geluk hebt spot je misschien ook nog wel wat dieren!

Kortom, een weekendje naar Apeldoorn heeft alles te bieden wat je je maar kan wensen. Wanneer boek jij?