5 Spullen die je nodig hebt bij het boksen

Als je ervoor hebt gekozen om te gaan boksen dan heb je hier natuurlijk wel spullen voor hebben. Of je nou thuis gaat boksen of lessen gaan nemen een groot deel van de spullen komen overeen. Het is altijd belangrijk dat je gaat sporten met de juiste spullen. Dit is ook belangrijk om blessures te voorkomen. Het is super zonde om onnodige blessures op te lopen, omdat je dit had kunnen voorkomen door gewoon de juiste spullen aan te schaffen. Ga daarom altijd goed onderzoek doen naar welke spullen je nodig hebt als je gaat sporten. Doe dit dus ook wanneer je bijvoorbeeld gaat hardlopen of thuis een workout gaat doen. Als je dus gaat boksen zorg er dan voor dat je onderstaande spullen aanschaft als dit nodig is.

1. Bokshandschoenen

Als eerst is het super belangrijk om bokshandschoenen aan te schaffen. Zonder deze handschoenen is boksen geen optie. Je moet nooit met je blote handen gaan boksen, omdat dit je hele handen kapot kan maken. Zorg er dus echt voor dat je goede bokshandschoenen aanschaft. Als je niet weet welke van goede kwaliteit zijn dan is het aan te raden om er een expert bij te betrekken. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat de bokshandschoenen die je koopt echt goed zijn en dat je hierdoor geen onnodige blessures gaat oplopen. 

2. Goede schoenen

Als tweede moet je investeren in goede schoenen. het is slim om echt goede schoenen te kopen, omdat boksen ook deels gaat om snel voetenwerk. Als je dan gewoon op hardloopschoenen gaat sporten dan kan dit nadelig zijn en ook weer leiden tot blessures. Ga dus op zoek naar schoenen die echt goed zijn voor boksen en zorg dat je kleine en vlugge bewegingen hierin kunt maken.

3. Bandages 

Dan is het nog belangrijk om bandages aan te schaffen. Dit wikkel je om je handen heen die dan vervolgens de bokshandschoenen in gaan. Zo kun jij je handen nog beter beschermen. Deze extra bescherming is super erg aan te raden, omdat boksen nou eenmaal erg fataal kan zijn voor je handen. Om je handen dus de bescherming te geven die ze verdienden moet je ook genoeg bandages aanschaffen.

4. Bokszak

Het is ook fijn om thuis zelf een bokszak te hebben. Op deze manier kun je altijd trainen en jezelf blijven verbeteren. Het is wel belangrijk dat je een goede bokszak koopt en doe daarom wel goed onderzoek hiernaar.

5. Bitje 

Als laatst moet je nog een bitje aanschaffen. Dit is echt voor wanneer je tegen andere mensen gaan boksen. Een stoot tegen je mond kan namelijk zonder bitje leiden tot het verliezen van wat tanden. Voor je eigen veiligheid is het echt aan te raden om tijdens wedstrijden of trainingen goede mondbescherming te dragen.