Goedkoop een nieuwe vloer kopen? Het lukt met deze tips

Heb je een huis gekocht en moet je dit stofferen en volledig inrichten? Dan komen er veel kosten bij kijken en is iedere besparing meegenomen. Natuurlijk wil je je huis wel stijlvol inrichten met producten van kwaliteit. Zeker als het gaat om de vloer is het belangrijk dat deze van een hoogwaardige kwaliteit is. Toch is het fijn als je op de kosten van je vloer kunt besparen. Ben je op zoek naar een manier om een kwalitatief hoogwaardige vloer te kopen, zonder de hoofdprijs te betalen? Lees dan snel verder voor de beste tips om precies dat te bewerkstelligen.

 

Een goedkope vloer: welk materiaal vloer kies je? 

Als je een goedkope nieuwe vloer wil aanschaffen, kun je dit doen door bewust een vloer te kiezen van een goedkoper materiaal. Veel mensen die een goedkope vloer willen kopen, kiezen bijvoorbeeld voor een vloer van vinyl of tapijt. Ook vloeren van laminaat zijn relatief goedkoop in aanschaf en zijn toch van een goede kwaliteit. Droom jij echter van een parketvloer en wil je jouw droomvloer zo goedkoop mogelijk aanschaffen? Kijk dan eens of je bij een groothandel parket voor een gereduceerd tarief kunt inkopen. 

 

Een goedkope vloer: waar koop je de vloer voor de beste prijs?

Heb je het materiaal van de vloer uitgekozen? Dan kun je nu gaan kijken waar je de vloer voor de beste prijs kunt aanschaffen. Staar je hierbij niet blind op bouwmarkten, maar kijk ook eens naar andere aanbieders. Wist je dat er tegenwoordig veel groothandels zijn die vloeren van een hoogwaardige kwaliteit voor een goede prijs aanbieden? Een goed voorbeeld van zo’n groothandel is deze laminaat groothandel Den Haag. Hier kun je voor een scherpe prijs een mooie laminaatvloer aanschaffen, zonder in te hoeven leveren op de kwaliteit van de vloer. 

 

Een goedkope vloer: houd rekening met de duurzaamheid van de vloer 

Als je een goedkope vloer wil aanschaffen, is niet alleen de aanschafprijs van de vloer belangrijk. Immers, als je nieuwe vloer maar een paar jaar meegaat en daarna volledig beschadigd of onbruikbaar is geworden, dan is goedkoop toch duurkoop geworden. Let daarom bij het kopen van je nieuwe vloer niet alleen op de prijs van de vloer zelf, maar ook op de duurzaamheid (of levensduur) van de vloer. Kijk bijvoorbeeld eens hoe goed de vloer bestand is tegen slijtage, krassen of schade door zwaar meubilair. Vloeren van laminaat en PVC zijn bijvoorbeeld beter bestand tegen beschadiging dan vinyl.