De beste bezienswaardigheden bij een stedentrip naar Sevilla

De zomers in de stad Sevilla kunnen erg heet zijn en een geschikte tijd om te bezoeken. Maar ook in de lente, herfst en winter heeft deze stad erg aangename temperaturen. Naast het goede weer is er natuurlijk ook genoeg te zien. Naast historische bezienswaardigheden heb je interessante musea, groene parken en veel cultuur. In dit artikel een aantal top bezienswaardigheden die je niet mag missen in Sevilla.
 

De Alcázar van Sevilla

De meest bekende bezienswaardigheid van Sevilla is Real Alcazar. Dit is een koninklijk paleis en een van de voorbeelden van de Mudejar architectuur. Een deel van het koninklijk paleis wordt vandaag de dag af en toe nog gebruikt door de huidige koninklijke familie. Andere delen zijn gewoon toegankelijk voor het publiek, zoals de binnenplaats patio de las Doncellas en de tuinen. Ook vind je er af en toe verschillende exposities.

De klokkentoren Giralda

Deze klokkentoren mag je niet missen bij je stedentrip Sevilla. Deze toren staat tussen kathedraal Maria de la Sede en plein patio de los Naranjos. In de avond is Giralda goed te zien door de verlichting. Je vindt er maar liefst 25 klokken en via een pad zonder treden naar boven is het mogelijk om te genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. Giralda is een van dé symbolen van Sevilla.

Kathedraal Maria de la Sede

Je kan deze kathedraal met 127 meter lang en 83 meter breed oprecht groot noemen. Volgens de kenners is dit het grootste gotische kerkgebouw van de wereld. De buitenkant van deze kathedraal is mooi, de binnenkant is nog mooier. Je vindt binnenin verschillende glasschilderingen, altaarstukken, schilderijen, grafmonumenten en sierlijke houtsnijwerken. Je valt van de ene verbazing in de andere tijdens het bezoeken van Kathedraal Maria de la Sede.

Santa Cruz de meeste bekende toeristische wijk van Sevilla

Populaire trekpleister van Sevilla is de Joodse wijk Santa Cruz. In deze wijk vind je de kathedraal en Giralda. Ook veel andere bezienswaardigheden zijn op loopafstand, zoals Real Alcazar, Jardines de Murillo en Calle Santa Maria La Blanca. Als je door deze wijk en zijn kleine straatje loopt zou je de Andalusische bouwstijlen kunnen opmerken. Onderbreek je wandeling door Santa Cruz regelmatig, want je vindt er ontzettend veel kleine restaurantjes en terrasjes.

Plaza de España, een van de belangrijkste plein van Sevilla

Meest bekende en belangrijkste plein van Sevilla is de Plaza de España. Het heeft de vorm van een halve cirkel en in het midden een fontein. Je vindt aan de rand van het plein verschillende historische gebouwen die het meest in gebruik zijn door de overheid. Het plein is in de film Star Wars II Attack of the Clones gebruikt. Ook andere bekende films nemen dit fantastische plein als decor.