Hoe kan je gezonder leven?

Het is erg belangrijk om zo gezond mogelijk door het leven te gaan. Door gezond te leven vergroot je niet alleen de kans dat jij oud zult worden, maar ook kan je beter presteren in het leven. Voor sommige mensen is het erg moeilijk om gezond te leven, maar dat ligt meestal aan de slechte gewoontes. Het is ook belangrijk om te weten dat het nooit te laat is om gezonder te gaan leven, ook al ben je tachtig. Hier vind je enkele manieren waardoor jij gezonder kan leven. 

 

Sport meerdere keren per week

Ons lichaam is enorm gevoelig en het is erg belangrijk dat we ons lichaam trainen. Dit doen we dan door zo veel mogelijk te sporten. In Nederland kan je aan allerlei sporten doen. De meest bekende sporten in Nederland zijn fitness, zwemmen en voetballen, maar als dat je niets lijkt dan is fietsen misschien wel wat voor jou. Je hoeft zeker geen wielrenfiets aan te schaffen want ook met een carqon elektrische fiets kan je langere afstanden afleggen en dus ook sporten. Het is dan niet handig om een carqon bakfiets aan te schaffen, maar dit kan wel handig zijn als je bijvoorbeeld je kinderen met de bakfiets naar school wilt brengen. 

Eet gezond 

Gezond eten is enorm belangrijk want uit het eten dat wij binnenkrijgen halen we onze brandstoffen, maar ook de stoffen die we nodig hebben om gezond te blijven. Door gezond te eten verbeter je niet alleen je gezondheid, maar ook kan jij hierdoor beter presteren op werk en op school. Dat is enorm belangrijk en doe daarom je best om zo gezond mogelijk te eten. Dit kan erg moeilijk zijn voor mensen die gewend zijn aan ongezond eten, maar het is wel het beste wat je kan doen. 

Stop met roken

Veel Nederlanders roken en dat heeft er grotendeels mee te maken dat roken vroeger normaal was. Het was toen mogelijk om in de trein of in het vliegtuig te roken en ook stonden leerkrachten met een sigaret in de hand les te geven. Dit is tegenwoordig niet mogelijk en dat is ook maar goed ook. Jaarlijks overlijden er wereldwijd honderdduizenden mensen aan de gevolgen van het roken van tabak. Een sigaret bevat tientallen stoffen die erg schadelijk zijn voor de gezondheid. Zo is de kans enorm groot dat jij minder oud wordt dan een niet roker. Het is zelfs zo dat 1 op de 4 rokers niet ouder zal worden dan 65.