Je eigen fitnessruimte thuis inrichten

Als meer sporten je doel is, is het eerste wat je dan vaak doet je inschrijven in de sportschool. Helemaal gemotiveerd en vol goede bedoelingen neem je dat abonnement en neem je je voor om voortaan enkele keren per week te gaan sporten. Echter, een drukke baan, de zorg voor de kinderen en je sociale netwerk zorgen ervoor dat er altijd wel een reden te vinden is om dat sporten vandaag toch maar even uit te stellen. Na enkele weken of maanden stel je dan vervolgens vast, dat je eigenlijk een abonnement betaalt dat je niet gebruikt, en beslis je om er maar mee te stoppen. Tot zover je goede voornemens, tenzij je natuurlijk een andere oplossing kunt bedenken. Bijvoorbeeld het inrichten van een fitnessruimte bij je thuis.

Wat zijn de voordelen van een eigen fitnessruimte?

Door het inrichten van een fitnessruimte bij je thuis, zul je sneller tussendoor even sporten. Je moet je niet verplaatsen, je verliest veel minder tijd en je moet geen opvang zoeken voor de kinderen. Sporten kan op deze manier op ieder moment van de dag, en dat zal je ertoe aanzetten om het vaker te doen; iets waar je lichaam en geest je dankbaar voor zullen zijn.

Welke toestellen kun je hiervoor gebruiken?

Op zich maakt het niet zo heel veel uit voor welke toestellen je kiest voor je fitnessruimte, het belangrijkste is op zich al dat je sport. Natuurlijk kun je dan maar beter meteen voor toestellen kiezen die je jezelf vaak ziet gebruiken. Het heeft geen enkele zin een hometrainer aan te kopen als je een hekel hebt aan fietsen. Een loopband bijvoorbeeld, is een goed idee omdat je hiermee zowel kunt wandelen als hardlopen en beide zijn goed voor je conditie en je gewicht. Hetzelfde geldt voor een crosstrainer die erg veelzijdig is naar spiergebruik toe en je veel calorieën laat verbranden.

Maak er een goede en gezonde gewoonte van

Met een eigen fitnessruimte heb je nu het voordeel van sporten op ieder vrij moment, maar je moet je voornemen natuurlijk ook nog in de praktijk brengen. Door het sporten in te plannen in je dagschema, heb je een goede houvast om je plan ook daadwerkelijk uit te voeren. Wat ook leuk is, is om de ruimte niet alleen voor jezelf te gebruiken, maar bijvoorbeeld samen met je gezin of zelfs met vrienden. Een beetje sociale druk zal je nog sneller aan het sporten brengen en zo zal je fitnessruimte tegelijk een sociale ruimte worden. Samen sporten is zoveel leuker.