Waarom een koelcontainer huren?

Gekoelde producten vervoeren is voor veel bedrijven in een uitdaging. Gekoelde producten moeten op de juiste temperatuur gehouden worden tijdens het transport, zodat ze niet bederven. Er zijn speciale koelwagens en koelcontainers beschikbaar om gekoelde producten te vervoeren. Deze wagens en containers zijn voorzien van een koelsysteem dat ervoor zorgt dat de temperatuur in de constant blijft. Steeds meer bedrijven maken gebruik van koelcontainers, en dat is niet zonder reden. Maar wat is een koelcontainer eigenlijk? En waar kun je een koelcontainer huren? In deze blog geven we uitgebreid antwoord op deze vragen. 

Wat is een koelcontainer?

Groenten en fruit, zuivelproducten, diepvriesproducten en vlees, allemaal heeft het koeling nodig wanneer het moet worden vervoerd. Een koelcontainers kan dan een uitstekende oplossing zijn. Een koelcontainer, ofwel gekoelde container, zorgt ervoor dat verse producten kunnen worden opgeslagen en een bepaalde temperatuur kunnen behouden. Ze beschikken over een koelunit. De koelunit is aangesloten op de voeding van het transportschip. 

Waarom kiezen voor een koelcontainer?

Koeling nodig voor een evenement? Of is jouw koelinstallatie kapot? Een koelcontainer huren is de beste oplossing als je tijdelijk een koelruimte nodig hebt. Koelcontainers zijn ook uitermate geschikt voor het verwerken van grote bestellingen aan koelproducten. Het kan soms voorkomen dat je als bedrijf dan niet genoeg koelruimte hebt, en tijdelijk een extra koelruimte tot je beschikking wilt hebben. Koelcontainers zijn ideaal voor het transport van voedsel en andere temperatuur gevoelige producten. Ze zijn ontworpen om de interne temperatuur te reguleren en te houden, zodat producten optimaal blijven tijdens het transport. Koelcontainers kunnen ook worden gebruikt om producten op een constante temperatuur te houden tijdens opslag of distributie. Genoeg redenen om te kiezen voor de voordelen die een koelcontainer met zich meebrengt. Hierdoor ben je er zeker van dat producten in goede staat blijven. 

Waar kun je een koelcontainer huren?

Een koelcontainer huren doe je eenvoudig en snel bij Petit Forestier, de specialist in de verhuur van koelcontainers. Hierbij kun je denken aan standaard koelcontainers, maar ook op maat gemaakte koelcontainers. Naast koelcontainers kun je bij Petit Forestier ook terecht voor diverse koelwagens. Bij Petit Forestier kun je tegenwoordig ook kiezen voor koelwagens die worden aangedreven door alternatieve energiebronnen. Zo draag je als bedrijf bij aan het beperken van de opwarming van de aarde. Het wagenpark van Petit Forestier wordt onderhouden door een team van koelexperts, technici en koelspecialisten. Hierdoor weet je dat je altijd kunt beschikken over koelcontainers en koelwagens van hoogwaardige kwaliteit.