Loungeset in de tuin?

Ben je aan het twijfelen om een loungesets te plaatsen in je tuin? Dan is het belangrijk om te kijken welke voordelen een loungeset kent. Ook is het goed om te kijken naar hoe je het beste een loungeset kan hebben. Een gemakkelijk verplaatsbare? Of eentje die bij alle weersomstandigheden buiten kan blijven staan. Bovendien kun je ook kijken of je eventueel een overkapping eroverheen kan plaatsen, zodat je altijd droog zit of schaduw hebt wanneer de zon heel fel is.

Voordelen loungesets

De loungesets kent veel voordelen. Als eerste kun je op de loungesets comfortabel liggen. Dit komt door de kussens die bij de loungesets worden geleverd. Hierdoor kun je een fijne houding vinden op de set. Op de loungesets kun je lekker languit in de zon liggen. Dit kan op een bankje of stoel echter niet.

Ten tweede geven de loungesets extra zitruimte. Op de loungesets kun je met gemak 6 tot 8 mensen kwijt. Ook kan het voetenbankje dat vaak bij een set hoort gebruikt worden als stoel. Hierdoor heb je extra ruimte voor meer gasten.

Ten derde is het zo dat tegenwoorden loungesets in verschillende combinaties kan worden gezet. Zo kan je met één set veel verschillende indelingen maken in je tuin. Bovendien kun je op die manier je set gemakkelijk weer opbergen.

All weather loungeset

Met veel weersverandering is het handig dat je beschikt over een loungeset all weather. Een all weather loungeset is namelijk bestemd voor alle weersomstandigheden. Het verschil tussen een normale loungeset en een all weather loungeset zit hem vooral in de kussen. Op zowel de kussen van de normale loungeset als op all weather loungeset kussen kun je lekker en comfortabel liggen. Echter zijn all weather loungeset kussen gemaakt van een quick dry foam. Door een speciale vulling van de kussen worden deze ook extra snel droog. Zo kun je na een bui weer snel op je loungeset gaan zitten.

Naast de kussen is het frame van een all weather loungeset veel lichter. All weather loungesets worden vaak van aluminium, wicker of rope gemaakt. Doordat het zulke lichte materialen zijn, zal het frame veel gemakkelijker op te tillen zijn. Hierdoor is het frame dus gemakkelijk te verplaatsen.

Overkapping

Eventueel kun je er ook over nadenken om over een loungeset een overkapping te plaatsen. Hierdoor creëer je schaduw wanneer de zon schijnt en kun je droog zitten terwijl het buiten regent. Ook is dit iets slims om over na te denken.