Tools en gadgets voor een georganiseerde werkplek

Een opgeruimde werkplek zorgt voor een productievere werkdag. Met de juiste tools en gadgets kun je jouw werkplek organiseren en efficiënter werken. In deze blog bespreken we verschillende tools en gadgets die je hierbij kunnen helpen.

1. Draadloze oplader

Een draadloze oplader is een handig hulpmiddel om jouw werkplek georganiseerd te houden. Het zorgt ervoor dat je geen losse kabels hebt die in de weg zitten. Leg jouw telefoon of tablet simpelweg op de oplader en hij laadt automatisch op. Hierdoor blijft jouw bureau vrij van kabels en kan je ongestoord werken.

2. Opbergboxen

Opbergboxen zijn ideaal om spullen op jouw bureau op te bergen. Hierdoor heb je minder last van rommel op je bureau en kun je efficiënter werken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor lades of dozen waarin je spullen zoals notitieblokken, pennen en papieren kunt opbergen.

3. Tablethouder

Tablethouders zijn de perfecte oplossing als je jouw tablet rechtop wilt zetten. Hierdoor heb je jouw tablet altijd op 1 plaats. Heb je een iPad? Dan kan je een iPad houder aanschaffen, zodat deze exact aansluit! Dit zorgt ervoor dat je tablet niet altijd op een andere plek ligt op je bureau. 

4. Whiteboard

Een whiteboard is een handig hulpmiddel om jouw werkzaamheden inzichtelijk te maken. Je kunt hierop notities, to-do lijsten en afspraken noteren. Hierdoor heb je een overzicht van wat er moet gebeuren en wat er al afgerond is. Ook kun je op een whiteboard ideeën uitwerken en brainstormen.

5. Monitorarm

Een monitorarm is een handig hulpmiddel om jouw monitor op de juiste hoogte te plaatsen. Hierdoor kun je jouw nek en rug ontlasten en voorkom je klachten. Bovendien bespaart een monitorarm ruimte op je bureau.

6. Kabelgoot

Een kabelgoot is een handig hulpmiddel om kabels uit het zicht te houden. Hierdoor heb je geen last van kabels die in de weg liggen en het ziet er ook nog eens netjes uit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kabelgoot die je onder je bureau bevestigt.

7. USB-hub

Een USB-hub is handig als je veel verschillende apparaten op je bureau hebt staan. Met een USB-hub kun je meerdere apparaten tegelijk opladen of aansluiten. Hierdoor hoef je niet steeds verschillende kabels te verwisselen.

8. Documenthouder

Een documenthouder is handig als je veel met papieren werkt. Hierdoor heb je geen last van losse papieren die in de weg liggen en kun je efficiënter werken. Bovendien ontlast een documenthouder je nek en rug omdat je niet steeds naar beneden hoeft te kijken.

9. Ergonomische muis

Een ergonomische muis is een handig hulpmiddel om klachten aan je pols en arm te voorkomen. Door een ergonomische muis te gebruiken, kun je je hand en pols in een natuurlijke positie houden tijdens het werken. Dit vermindert de belasting op je gewrichten en voorkomt klachten zoals RSI.

10. Noise-cancelling koptelefoon

Een noise-cancelling koptelefoon kan je helpen om je beter te concentreren op je werk. Hiermee kun je storende geluiden om je heen verminderen, waardoor je je beter kunt focussen op je taken. Bovendien kun je ook genieten van je favoriete muziek zonder dat anderen daar last van hebben.